Mars, en isklad vårmåned

Sted: Kjøvangen


Dato: 4/3


Temp: 7 grader


Sikt: 7 meter


Dykkere: Nils Petter og Fredrik

Våren er kommet

.  .  .

Etter en lengre tørkeperiode, var det på høy tid å stikke tåa i vannet. Men vi visste jo allerede før vi bestemte oss for vannkjenning søndag morgen, at dette hadde startet helt feil …. en lengre kuldeperiode ga oss utsikter om ising på tenna. Det er kaldt med isvann rett på tenna gjennom et sugerør … og det er jo nettopp det vi har. Et digert sugerør for luft, som blir fylt med isvann når man dukker under.Som om ikke det var nok, våknet Flyndra til 6 minus og fant fort ut at maska var litt for trang. Likevel, Ellen er trofast og tok oss på autopilot ut til Kjøvangen.

At det var nordadrag (med litt sibirsk dreining) hadde gjort godt for vannet. Det vil si, en hel haug av vannet var faktisk borte. Dette var skikkelig lavvann, men mer gledelig var det at sikten tilsynelatende var magisk.Etter spytting i maska og klargjøring av kamera, la vi hodet i bløt. Og både Gylta og Flyndra stusset over at det ikke virket så kaldt som vi hadde sett for oss. Ja såpass varmt var det at vi umiddelbart tenkte på Andre Bjerke …. hadde han funnet veien til Kjøvangen?Tro ikke frosten som senker en fred
av sne i ditt hår.
Alltid er det på jorden et sted
tidlig vår.Etter en god svømmerunde, traff vi på det sikreste vårtegnet vi kjenner til. Nemlig en Berggylte, altså ikke bare en, men to og den ene var av størrelse meget pen. Vi fikk en helt herlig svømmetur i 7 grader (6-7 grader varmere enn forventet). Det var ikke rått med liv, men nok til at dette var mer enn kos nok. Dessverre har både Gylta og Flyndra fått yngel som har vokst seg krevende, så når solen virkelig begynte å varme og kaste sin glans også nedover i vannet, var vi nødt til å tørrlegge oss og gjøre Kjus og Aamodt av oss. Son har som kjent slalombakke (den eneste i Norge som er bredere enn den er lang) og de nevnte ynglene prioriterte merkelig nok slalom fremfor fridykking.


Vi rakk å avslutte det magiske dykket på magisk vis. En herlig kopp kaffe per pers var klargjort i det vi måtte snu ….


VI konkluderte dette dykket veldig greit. Det vil si det var vel egentlig Inger Hagerup som gjorde det for oss …..


Rør ikke ved mitt hjerte i dag.
Våren har gjort det alt.

.  .  .

Leave a Reply