En hyllest til Ohaha

Sharken vår Ohaha er ikke lenger blant oss … Det er heldigvis ikke så tragisk som det først kan høres ut. Haien har rett og slett funnet ut at han ville bli ferskvannshai og derfor funnet seg et nytt hjem … 

Sharken Ohaha, aka Haien, aka Haimat Ohaha

.  .  .

 

Historien

Kjært barn har mange navn. Denne kjære karen kom til oss våren 2012, og ble mer eller mindre sporenstreks døpt … vel først fikk munnen hans stell av Tannlegen slik at han igjen kunne vise de fine tennene. Ohaha ble navnet, oppkalt etter filmen Finding Nemo fra scenen i akvariet … «Haimat Ohaha».

 

Sharken ble skjenket oss av Thor Stokstad, som tidligere hadde brukt en del tid på den til sønnen sin, men da 20’hestern hoppet av på første båttur og sank, mistet de interessen for godgutten. Han fant derimot et veldig godt hjem til Ohaha. Vi fikk for sondert terrenget og nok en gavmild entusiast åpnet garasjen sin og fant frem en motor som stod i stil med rompa til Ohaha. En «75» hester Suzuki. Denne var av typen håndholdt, men den holdt mål. Årene gikk fort som bare det og mange herlige turer har det blitt. Etterhvert fikk Sharken også en mer muskler i rompa, da i form av en 20 hk Yamaha. De to sammarbeidet som bare det, når de hadde lyst til det.

 

Til tross for mye glede og få tårer, har ikke alt gått smertefritt oppgjennom tiden som fridykkerbåt. Allerede den første høsten, kom den første skrellen. Ohaha var blitt akutt dårlig og lå med buken opp, men fikk han på bedre tanker og resten av høsten gikk som en drøm, helt til isen la seg …..

 

Årene etter ble det også et og annet forlis, men Ohaha kom seg alltid tilbake i kanon form. Han har til og med vært en av hovedrolleinnehaverne på en av Tysklands største blogger, for ikke å snakke om hans karriere som skuespiller (litt klipp i starten, men også fra ca 21.20 ut i programmet).

Etterhvert som årene gikk begynte vi å vokse fra hverandre, men før det tok helt slutt fikk jeg oppleve et av mine aller beste ferieminner noensinne, da Sharken tok med tre ivrige snorkeljegere og livsnytere på en tredagers tur uten mål og mening. Denne turen var såpass magisk at jeg skal prøve å fulgt opp med hele den historien ….

 

Alt har en slutt, så også forholdet vårt med Sharken Ohaha, men heldigvis har han funnet seg et herlig hjem og har tenkt å prøve seg som ferskvannshai på Vannsjø i tiden som kommer. Vi regner med vi kan gi en oppdatering derfra en gang i mellom og kanskje vi til og med tar med oss Snorkel og maske og tar enda en reise med vår gode venn.

Fakta:

Navn: Sharken Ohaha

Merke: Trio II* fra Nor-Dan

Fot: 16,5

Motor: 20 hk Yamaha, her har det også sittet en «75» hk Suzuki 

Beskrivelse: Halvplanende Plastbåt utviklet av Liv Herholdt Haffner og bygget av Nor-Dan på Evje. *Trio II ble først bygget av Fredrikkstad firmaet Libo-Plast. Den første av Trio båtene ble laget i 1964. Vår modell er litt nyere og produksjonen ble flyttet over til Nor-dan etter at Libo-Plast fant ut at de ville satse på en italiensk båt. I følge Nor-Dan er Sharken vår forløperen til båten som senere het Nordan 16. Det morsomme er at Nor-Dan båtbyggeri den dag i dag bygger båter og har spesialisert seg på sjark.

 

Linker:

Hainød

For andre gang i år var sharken i trøbbel.

Opslået af Fredrik Holst på 3. december 2012

https://www.facebook.com/andreasowre/videos/t.558746477/10152522866251539/?type=2&theater

.  .  .

Leave a Reply